Este panică pe mai multe aeroporturi rusești, după ce un comunicat al Agenției Federale de Monitorizare a Transporturilor Rostransnadzor, ce vorbea despre posibile acte de terorism, a fost transmis către companiile aeriene și aeroporturi.

Posibile acte teroriste în mai multe aeroporturi din Rusia

Pe aeroporturile internaţionale din capitala rusă Şeremetievo, Domodedovo și Vnukovo, precum și pe Aeroportul Internaţional Pulkovo din Sankt Petersburg, a intrat în vigoare un nivel maxim de alertă teroristă.

Primirea unui comunicat în acest sens a fost confirmată și de o sursă din interiorul unei companii aeriene. Comunicatul indică stabilirea unui nivel maxim de amenințare teroristă în legătură cu ameninţarea de comitere a unor acte de imixtiune ilegale în activitățile transporturilor.

Prin urmare, toate aeroporturile au fost nevoite să ia măsuri suplimentare de securitate. La rândul lor, aeroporturile Şeremetievo și Domodedovo au confirmat instituirea nivelului maxim de alertă teroristă, în timp ce celelalte aeroporturi au refuzat să răspundă la solicitare, potrivit știripesurse.ro.

Alerta teroristă vine în contextul în care Rusia este implicată adânc în războiul din Ucraina și la câteva zile după ce un atac terorist a avut loc în Turcia.

Turcia, ținta unui atac terorist

Duminică, o explozie a avut loc în Istanbul, incident catalogat drept unul de origine teroristă. Suspecta a declarat în timpul interogatoriului că a fost antrenată de militanţi kurzi din Siria şi a intrat clandestin în Turcia prin regiunea Afrin din nord-vestul Siriei, controlată în prezent de soldaţi turci şi combatanţi sirieni care susţin Ankara. Kurzii sunt considerați de turci extremiști.

Femeia a recunoscut că a acționat la ordinele partidului PKK. Potrivit ministrului turc de interne, aceasta se pregătea să fugă în Grecia. Ea a fost arestată împreună cu alţi suspecţi într-un apartament din Küçükçekmece, într-o suburbie a Istanbulului. În urma exploziei au murit 6 persoane și 81 au fost rănite, conform liderului de la Ankara.

Sutsa:evz