Un purtător de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA a refuzat să comenteze informațiile potrivit cărora racheta “de fabricație rusească” care a lovit estul Poloniei a fost lansată de forțele ucrainene, care au încercat să intercepteze un atac rusesc.

“Nu avem niciun comentariu și nu vom confirma acest raport. Așa cum a spus președintele astăzi, susținem ancheta în curs a Poloniei pentru a afla exact ce s-a întâmplat”, a declarat purtătorul de cuvânt, informează CNN.

Anterior a apărut pe agențiile de presă informația despre trei oficiali americani, care au vorbit cu Associated Press sub rezerva anonimatului, care au declarat că evaluările preliminare au sugerat că racheta a fost lansată de forțele ucrainene în timpul bombardamentului rusesc asupra infrastructurii energetice din Ucraina.

La rândul său, președintele SUA, Joe Biden, susține că există informații conform cărora racheta care a lovit Polonia nu a fost trasă din Rusia.

„Există informații preliminare care contestă acest lucru”, a spus Biden reporterilor, întrebat dacă racheta a fost lansată din Rusia. „După traiectoria balistică este puțin probabil să fi fost tras din Rusia, dar vom vedea.”, a mai adăugat Biden după o întâlnire convocată de urgenţă cu ceilalţi lideri ai G7.
sursa:stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published.