Expertul militar ucrainean Oleh Jdanov susţine că, atunci când a părăsit oraşul Herson, armata rusă și-a păstrat gruparea de invadatori, permiţând pierderi minime în rândul militarilor.

Potrivit lui Jdanov, Hersonul nu a fost eliberat prin mijloace militare, ci prin mijloace politice. Referindu-se la datele serviciilor secrete britanice, expertul a remarcat că, în trei săptămâni, din 22 octombrie până pe 10 noiembrie, Federația Rusă şi-a retras toate trupele necesare, înregistrând pierderi minime.

“Din punct de vedere militar, în acest caz, nu a fost nimic militar… A fost exclusiv o chestiune politică” – este convins Jdanov. Totodată, expertul susţine că nu știe cine și la ce nivel a luat această decizie. “Vom afla mult mai târziu, poate după sfârșitul războiului. Sau poate nu vom ști niciodată” – a adăugat Oleh Jdanov.

“Evenimentul a fost extraordinar și non-militar. Aceasta este părerea mea. A fost un eveniment politic, un pas politic, un gest politic… Nu au fost lupte, nici bătălii pentru Herson” – a mai remarcat, vorbind despre retragerea armatei ruse din Herson şi de pe malul drept al Niprului.
sursa:stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published.