Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret care permite persoanelor cu cetățenie străină să servească în forțele armate ruse.

Decretul a fost publicat luni pe portalul oficial de informații juridice (monitorul oficial rus, n.r.), transmite agenția Interfax.

Documentul introduce modificări la regulamentul serviciului militar aprobat prin decretul președintelui rus din 16 septembrie 1999 № 1237.

Potrivit amendamentelor, serviciul militar “se efectuează de către soldații, marinarii, sergenții, subofițerii care sunt cetățeni, inclusiv cei care au cetățenia (naționalitatea) unei țări străine sau permisul de ședere sau alt document care confirmă dreptul de ședere permanentă a unui cetățean pe teritoriul unei țări străine – prin încorporare”.

Documentul precizează că nu se poate încheia un contract cu un străin împotriva căruia a existat o condamnare anterioară. De asemenea, vor apărea probleme pentru cei împotriva cărora se desfășoară investigații.

La 30 septembrie, Putin a semnat un decret privind cetățenia simplificată pentru străini. Acesta va fi eliberat celor care au încheiat un contract de serviciu militar.
sursa:stiripesurse

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *