Președintele Vladimir Putin a dat instrucțiuni pentru demobilizarea elevilor și studenților din așa-zisele republici populare Donețk și Luhansk care au fost chemați anterior la serviciul militar, a declarat purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov.

Studenții în cauză au fost mobilizați înainte ca republicile să devină parte a Rusiei.

“Forțele Miliției Populare sunt acum integrate în Forțele Armate ale Federației Ruse după ce DNR și LNR au devenit parte a Rusiei. Putin a dat instrucțiuni pentru demobilizarea studenților și organizarea întoarcerii lor la locul de pregătire”, a declarat Peskov, potrivit agenției Interfax.

Studenții demobilizați vor fi acum trimiși acasă și își vor continua studiile, a spus el.

Rusia se află în mobilizare parțială din 21 septembrie, peste 300.000 de persoane fiind încorporate în armată, în primul rând cei care au servit în armată, au experiență și o specialitate profesională militară. Studenții cu normă întreagă și cu fracțiune de normă beneficiază de o amânare în conformitate cu un decret prezidențial.

În perioada 23-27 septembrie, au avut loc așa-zise referendumuri în regiunile DNR, LNR, Herson și Zaporojie, organizatorii ruși susținând că majoritate covârșitoare a alegătorilor au votat pentru aderarea la Rusia. La 30 septembrie, președintele Vladimir Putin și șefii acestor regiuni au semnat acorduri de aderare a noilor teritorii la Rusia.

Sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published.