Kingdom Holding din Arabia Saudită a investit în companiile energetice rusești Gazprom, Rosneft și Lukoil între 22 februarie și 22 martie, potrivit stiripesurse.ro 

Numeroase țări occidentale au impus sancțiuni împotriva companiilor energetice rusești și a directorilor acestora, după invazia Rusiei în Ucraina, la 24 februarie.

 

Investițiile Kingdom Holding se încadrează în programul de investiții de 12,8 miliarde de riali (3,4 miliarde de dolari) pe trei ani al companiei, a adăugat compania.

Kingdom Holding a declarat că a investit 1,37 miliarde de riali în Gazprom și 196 milioane de riali în Rosneft pe 22 februarie, iar 410 milioane de riali în Lukoil între 22 februarie și 22 martie.

Kingdom Holding este deținută în cea mai mare parte de prințul saudit Al Waleed Bin Talal, dar fondul suveran de investiții al Arabiei Saudite, Fondul public de investiții (PIF), a preluat o participație de 16,87% în companie în luna mai.

Arabia Saudită și Rusia conduc grupul OPEC+, o alianță formată în 2017 între Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și producătorii aliați, scrie stiripesurse.ro

 

Sursa foto: stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *