Ucraina își retrage contingentul din cadrul Forțelor Internaționale de Securitate sub egida NATO din Kosovo. Acest lucru a fost anunțat miercuri de comandamentul Forțelor Întrunite ale Forțelor Armate ale Ucrainei (APU) ca răspuns la o solicitare a RC-Ucraina, scrie stiripesurse.ro

“Astăzi, în Kosovo, Republica Serbia, se află un contingent național al Forțelor Armate ale Ucrainei format din 40 de militari”, citează comandamentul Forțelor Armate ale Ucrainei, potrivit publicației. În prezent, se precizează în raport, se iau măsuri pentru întoarcerea acestora în Ucraina în baza decretului prezidențial nr. 114 din 7 martie 2022 ‘Cu privire la rechemarea contingentului național și a personalului național care participă la operațiuni internaționale de menținere a păcii și securității’.

“Întoarcerea contingentului național va însemna încetarea temporară a participării acestuia la misiunea KFOR (Misiunea internațională sub auspiciile NATO în Kosovo și Metohija)”, a precizat comandamentul Forțelor Întrunite.

La 31 iulie 2022, situația din Kosovo a escaladat brusc. Poliția și membrii Forțelor Internaționale de Securitate din Kosovo (KFOR), care operează sub auspiciile NATO, au fost atrași în epicentrul evenimentelor.

Provincia autonomă sârbă Kosovo și-a declarat unilateral independența în februarie 2008 și a încercat în mod activ să se alăture organizațiilor internaționale, inclusiv UNESCO și Interpol, în ultimii ani. Peste 60 de țări, printre care Rusia, India și China, precum și cinci state membre ale UE, inclusiv România, se opun recunoașterii Kosovo, scrie stiripesurse.ro

 

Sursa foto: stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *