Vladimir Putin ar plănui construirea unui nou nou palat de vacanţă la malul mării, după ce în presă au apărut imagini şi planuri cu impunătorul domeniu de la Gelendzhik, de pe malul rusesc al Mării Negre. Acum, Kremlinul încearcă să pună mâna pe o parcelă uriaşă de teren în Georgia, scrie stiripesurse.ro

Aslan Bzhania, liderul de facto al regiunii separatiste Abhazia de la Marea Neagră, spune că Putin însuşi i-a ordonat să cedeze un „paradis pe plajă” în apropiere de oraşul staţiune Pitsunda, potrivit Daily Mail.

Se pare că a fost semnat în secret un contract de închiriere pe 49 de ani prin care se cedează controlul asupra a 186 de hectare de teren, 115 hectare de apă şi o tabără militară din apropiere Serviciului Federal de Protecţie al lui Putin, ceea ce a provocat proteste în rândul localnicilor.

Se presupune că Putin va folosi acest loc – care găzduieşte o casă de vacanţă construită de Iosif Stalin şi frecventată de Nikita Hruşciov – pentru a-şi construi o nouă casă, după ce opozanţii au expus palatul său de 1 miliard de lire sterline, situat la doar 320 de kilometri mai sus pe coastă.

Bzhania le-a spus localnicilor furioşi că nu poate să refuze cererea, deoarece guvernul său nou format nu poate supravieţui fără sprijinul armatei ruse – deşi este afectat de războiul din Ucraina.

„Pot spune cu siguranţă că Federaţia Rusă se poate lipsi de această dacea (n.red. un anumit tip de locuinţă folosită pe post de casă de vacanţă în Rusia)”, a spus el.

„Dar putem să ne descurcăm fără sprijinul Federaţiei Ruse, al forţelor sale armate şi al structurilor sale care ne păzesc graniţele aici? Aceasta este o mare întrebare. Acesta este un loc în care vine principalul nostru oaspete Putin”.

Preşedintele rus, în vârstă de 69 de ani, a efectuat cel puţin două vizite în regiune – una în 2013 şi alta în 2017.

„Există acum noi tehnologii, noi condiţii de securitate pentru persoanele protejate. Astfel de măsuri sunt necesare acolo”, a adăugat Bzhania.

Declaraţiile lui sunt văzute ca pe o recunoaştere a faptului că un nou palat va apărea pe locul datcii de vară din epoca sovietică, scrie stiripesurse.ro

 

sursa foto – stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *