Vesti uriașe pentru dâmbovițeni! Județul Dâmbovița este primul județ căruia, astăzi, i-au fost aprobate cererile de finanțare depuse prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

“82 de primării și Consiliul Județean Dâmbovița vor investi aproximativ 𝟏.𝟑𝟖𝟎.𝟎𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 de lei în 𝟏𝟑𝟕 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞 de înființare, extindere, reabilitare și modernizare de 𝐝𝐫𝐮𝐦𝐮𝐫𝐢, 𝐩𝐨𝐝𝐮𝐫𝐢, 𝐫𝐞𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐚𝐩𝐚 și 𝐚𝐩𝐚 𝐮𝐳𝐚𝐭𝐚, proiecte de care vor beneficia peste 𝟓𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐝𝐚𝐦𝐛𝐨𝐯𝐢𝐭𝐞𝐧𝐢.

Așadar, situația proiectelor aprobate prin „Anghel Saligny” este următoarea:
𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐃𝐚𝐦𝐛𝐨𝐯𝐢𝐭𝐚 – 𝟒 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞 a căror valoare se ridică la 𝟏𝟒𝟎.𝟎𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐥𝐞𝐢.
📍 Centura orașului Găești – Drum de legătură pentru creșterea accesibilității în zona urbană a orașului Găești – 80.239.363 lei;
📍 Reabilitare și modernizare DJ 724 Malu cu Flori – Pucheni – 40.932.715 lei;
📍 Modernizare DJ 714 sector Bolboci – Contur Lac Bolboci – Cheile Tătarului – 9.832.976 lei;
📍 Reabilitare DJ 712A Runcu – Râu Alb – 8.994.947 lei.

𝟑𝟖 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐚𝐫𝐢𝐢 – 𝟒𝟎 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐚𝐩𝐚 𝐬𝐢 𝐜𝐚𝐧𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐢𝐧 𝐯𝐚𝐥𝐨𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝐩𝐞𝐬𝐭𝐞 𝟔𝟏𝟎.𝟎𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐥𝐞𝐢;

𝟔𝟐 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐚𝐫𝐢𝐢 – 𝟗𝟑 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐝𝐫𝐮𝐦𝐮𝐫𝐢 𝐬𝐢 𝐩𝐨𝐝𝐮𝐫𝐢 𝐜𝐮 𝐨 𝐯𝐚𝐥𝐨𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝐚𝐩𝐫𝐨𝐱𝐢𝐦𝐚𝐭𝐢𝐯 𝟔𝟑𝟕.𝟎𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐥𝐞𝐢.
▫️ Sunt primării care au depus cereri de finanțare pentru drumuri și poduri, dar și pentru rețele de apă și canalizare, 𝐢𝐚𝐫 𝐢𝐧 𝐳𝐢𝐥𝐞𝐥𝐞 𝐮𝐫𝐦𝐚𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞 𝐯𝐨𝐦 𝐝𝐞𝐭𝐚𝐥𝐢𝐚, 𝐩𝐞 𝐟𝐢𝐞𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐢𝐧 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐞, 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐚𝐩𝐫𝐨𝐛𝐚𝐭𝐞 𝐚𝐬𝐭𝐚𝐳𝐢.

✅ Comparativ, în 10 ani de PNDL I și II, au fost semnate contracte de 1,1 miliarde de lei, iar astăzi, prin „Anghel Saligny”, au fost aprobate proiecte de investiții de 1,38 miliarde de lei.
✅ Atragem 𝐟𝐨𝐧𝐝𝐮𝐫𝐢 într-o perioadă în care investițiile sunt mai mult decât necesare, fără a mă referi însă doar la creșterea 𝐠𝐫𝐚𝐝𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐜𝐨𝐧𝐟𝐨𝐫𝐭 al 𝐝𝐚𝐦𝐛𝐨𝐯𝐢𝐭𝐞𝐧𝐢𝐥𝐨𝐫.
𝐁𝐚𝐧𝐢𝐢 𝐩𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐢𝐢 𝐚𝐝𝐮𝐜𝐞𝐦 𝐢𝐧 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭𝐮𝐥 𝐃𝐚𝐦𝐛𝐨𝐯𝐢𝐭𝐚 𝐯𝐨𝐫 𝐜𝐫𝐞𝐚 𝐨 𝐫𝐞𝐚𝐜𝐭𝐢𝐞 𝐢𝐧 𝐥𝐚𝐧𝐭!
✅ Vor fi înființate 𝐧𝐨𝐢 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐦𝐮𝐧𝐜𝐚, iar 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐮𝐥 𝐩𝐫𝐢𝐯𝐚𝐭 din domeniu, dar și firmele cu activități conexe proiectelor finanțate prin acest program vor fi, la rândul lor, 𝐛𝐞𝐧𝐞𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚𝐫𝐞 ale Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”. Acest lucru va crește a𝐭𝐫𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 județului nostru și a tuturor 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐢𝐭𝐚𝐭𝐢𝐥𝐨𝐫 locale atât din punct de vedere economic, cât și social.
✅ Nu am ținut cont de culoarea politică a primarilor și am susținut proiectele tuturor pentru că, așa cum spuneam la începutul mandatului de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, 𝐝𝐞𝐳𝐯𝐨𝐥𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 județului nostru este o muncă de echipă, 𝐀𝐃𝐌𝐈𝐍𝐈𝐒𝐓𝐑𝐀𝐓𝐈𝐄 𝐏𝐔𝐁𝐋𝐈𝐂𝐀 – 𝐃𝐀𝐌𝐁𝐎𝐕𝐈𝐓𝐄𝐍𝐈.
𝑺𝒊 𝒊𝒂𝒕𝒂 𝒄𝒂 𝒂𝒄𝒆𝒔𝒕 𝒍𝒖𝒄𝒓𝒖 𝒔𝒆 𝒊𝒏𝒕𝒂𝒎𝒑𝒍𝒂!”, a transmis liderul PSD și CJD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *