Președintele american Joe Biden a declarat luni că „e puțin probabil” să viziteze Ucraina când va călători în Europa în acest weekend, pentru reuniunea G7 şi summitul NATO, relatează digi24.ro

Întrebat, într-o conferință de presă, dacă are încă în plan să viziteze Ucraina, Joe Biden a spus că „depinde”, adăugând că nu dorește „să creeze mai multe necazuri ucrainenilor”.

Liderul american va veni în Europa la finalul acestei săptămâni pentru reuniunea liderilor G7, care are loc în Germania, și summitul NATO de la Madrid.

Întrebat din nou dacă e de așteptat să călătorească în Ucraina în timp ce se află în Europa, Biden a spus: „În această călătorie, puțin probabil”.

Președintele american nu a vizitat Ucraina de la începutul războiului provocat de Rusia. În schimb, Biden i-a trimis acolo pe secretarul de stat al SUA Antony Blinken și pe secretarul american al Apărării Lloyd Austin, precum și pe Prima Doamnă Jill Biden, care s-a întâlnit cu soția liderului ucrainean, Olena Zelenska, scrie digi24.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *