Ministrul Mediului, Tánczos Barna, îi dă replica lui Octavian Berceanu după ce l-a acuzat pe facebook că  nu înţelege termenul de ”incendiere” a deşeurilor!

 

“Încă un caz de dezinformare patentată care poate fi combătut ușor prin dovezi clare. Contrar cu ceea ce afirmă domnul Octavian Berceanu pe Facebook, susțin inițiativa legislativă prin care arderile ilegale de deșeuri devin infracțiuni și cred cu tărie că și prin aceasta facem încă un pas înainte în stoparea fenomenului.

Acest lucru se vede foarte clar, chiar din primul paragraf al adresei semnate de mine, pe care o atașez mai jos.

Din păcate, astăzi nu a avut curajul de a îmi răspunde la telefon, pentru că aș fi vrut să îl întreb de ce își dezinformează propriul public și de ce nu mă întreabă personal dacă are nelămuriri sau nu înțelege ceva? Țin minte că ultima dată ne-am despărțit ca prieteni. Toți vrem să facem bine pentru țara asta, ba mai mult, am convenit împreună ce modificări să aducem proiectului de lege pentru a stopa acest fenomen îngrijorător al arderilor ilegale de deșeuri.

Vezi și Berceanu il atacă pe Tanczos Barna: ‘Peștele de la cap se împute’

Așadar, îl întreb aici pe Facebook, locul lui preferat:

Domnule Berceanu, atunci când ați ocupat funcția politică pe care ați fost nominalizat de către USR, am anunțat și împreună cu dumneavoastră, și separat la audierea Guvernului, și la televizor, și în online, că susțin cu toată convingerea și cu toată forța inițiativa legislativă prin care arderile ilegale de deșeuri devin infracțiuni”, scrie, ministrul

 

Ministrul susţine că proiectul legislativ are lacune

“Colegii mei din minister – pe care îi cunoașteți, v-au fost colegi și dumneavoastră și v-au susținut activitatea – au descoperit că propunerea legislativă are lacune majore de tehnică legislativă, ceea ce o poate face neaplicabilă.

Este simplu, arderile de deșeuri sunt încadrate la contravenții într-un alt act normativ. Dacă le încadrăm la infracțiuni în legea despre care discutăm, asta se numește dublă reglementare și face prevederea inaplicabilă. Este ultimul lucru pe care ni-l dorim, tocmai de aceea am propus o serie de modificări.

Știu că nu sunteți foarte familiarizat cu tehnica legislativă, dar sunt convins că aveți mulți colegi parlamentari în USR care vă pot lămuri.

Întrebarea este: de ce ați ales să vă mințiți spunând că eu aș tergiversa procesul de aprobare al acestei legi? Cu ce vă ajută o asemenea minciună?

Domnule Berceanu, v-am apreciat activitatea de comisar general, am spus-o și public. Însă cea de activist civic nu cred că ar trebui să devină una jalnică și toxică. Nu ar trebui să transformați orice problemă de mediu într-o acțiune de imagine personală, nu ar trebui să îndepărtați atenția publicului și a autorităților de la problemele sistemice de poluare ale Bucureștiului și nici să încercați să induceți ideea că doar arderile ilegale sunt cauza creșterilor pe care le înregistrăm.

Îmi doresc să cred în continuare că sunteți o persoană care este de-a dreptul preocupată de soarta mediului din România, că acționați în interesul mediului fără cancan, acuzații fățarnice și jumătăți de adevăr.

Îmi mențin și îmi afirm încă o dată punctul de vedere: arderile ilegale de deșeuri trebuie să devină infracțiuni!

Provocare: aveți curajul să citiți cu voce tare, live pe Facebook, primul și ultimul paragraf din punctul de vedere al MMAP”, a precizat Tanczos Barna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *