Avocatul clujean Adrian Rusu Samuilă a reuşit să obţină în instanţă anularea prelungirii stării de alertă, informează muzicainstantelor.ro.

Iată ce se arată în minuta Curţii de Apel Cluj: „Admite în parte cererea formulată de reclamantul R.A.S. în contradictoriu cu pârâtul G. R. şi pe cale de consecinţă, anulează Hotărârea de Guvern nr. 432/08.04.2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13.04.2021. Respinge ca neîntemeiat capătul de cerere având ca obiect obligarea pârâtului de a nu mai adopta Hotărâri de Guvern cu acelaşi conţinut. Respinge ca neîntemeiată cererea de intervenţie voluntară în interesul pârâtului formulată de intervenientul accesoriu M.A.I. Respinge ca devenită inadmisibilă cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor Legii nr. 55/2020.”

O altă decizie de răsunet

Curtea de Apel Cluj a anulat recent mai multe dispoziţii din Hotărârea de Guvern care se referă la condiţionarea participării la diferite evenimente doar a persoanelor vaccinate şi a celor care prezintă un test PCR negativ, deoarece consideră că acestea sunt discriminatorii şi “nu sunt justificate obiectiv de un scop legitim”. Decizia, care nu este definitivă, a fost anunțată pe 7 iunie, iar marți, 15 iunie, Curtea de Apel Cluj a publicat motivarea acesteia.

Sursa: stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *