Se redeschide spitalul Foișor. De luni sunt chemați la internare pacienții programați

 Spitalul de Ortopedie Foişor, care timp de peste o lună a funcţionat ca spital destinat exclusiv pacienţilor cu COVID, anunţă stadiul pregătirilor pentru a reveni la vechiul statut, precum şi faptul că de luni vor fi chemaţi la internare pacienţii programaţi deja pe liste.

Operaţiile ar putea începe din 26 mai, precizând însă că respectarea acestui program depinde de rezultatul analizelor bacteriologice care vor fi făcute după toate operaţiunile de curăţare, dezinfectare, nebulizare. Dacă rezultatul va fi pozitiv, tot procesul va trebui reluat, explică reprezentanţii unităţii medicale.

”În acest moment se derulează planul de implementare a evenimentelor administrative, de nebulizare virucidă nivel 5, de curăţenie înaltă, dezinfecţie înaltă, decapări, ceruire pentru închiderea porilor suprafeţelor tarchet, renebulizare finală, recoltări probe bacteriologice iar în caz de pozitivare reluarea tuturor etapelor descrise anterior pentru resecurizarea circuitelor iniţiale. Planul activităţilor stabileşte că de luni vor fi chemaţi la internare pacienţii programaţi deja pe liste, chemarea acestora fiind realizată de fiecare medic otoped care a preluat anterior cazul”, a transmis sâmbătă spitalul

Pacienţii chemaţi la internare vor fi testaţi rapid – în cazul celor vaccinaţi – şi, respectiv, testaţi RT-PCR – în cazul celor nevaccinati – de către spital, în zona de triaj, anterior internării.

Planul include, de asemenea, începerea probabilă a operaţiilor de miercuri, 26 mai.
”Fiecare dată menţionată are caracter de probabilitate, totul depinzând de cele menţionate anterior. Vă mulţumim pentru răbdare şi vă asigurăm de faptul că Spitalul va anunţa oficial parcurgerea fiecărei etape!”, afirmă reprezentanţii unităţii medicale la finalul mesajului.

sursa:evz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *