În perioada 03 – 04 decembrie, pompierii din județul Prahova au acționat pentru gestionarea unui număr de 98 misiuni, din care 74 au fost intervenții în situații de urgență, 20 urgențe medicale și 5 alte misiuni. Echipajele de salvatori au acționat pentru stingerea unui incendiu, precum și în alte 3 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocare persoane din locuințe, salvare animale din diferite medii ostile vieții, etc.

Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 2 accidente rutiere, în localitățile Ariceștii Rahtivani și Sinaia. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

19 persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.

Un incendiu de la o afumătoare se putea transforma într-o tragedie pentru o familie din localitatea prahoveană Băicoi. Două echipaje de pompieri au fost alertate de urgență, joi în jurul orei 11:06, după un anunț referitor la un incendiu izbucnit la o afumătoare care s-a extins și la o parte din locuință. Pompierii au reușit să stingă incendiul și să limiteze considerabil pagubele, fără a afecta locuința.

NU UITAŢI! Tradiţionala sacrificare a porcului din această perioadă nu trebuie să ne pună în pericol gospodăria, în acest sens vă recomandăm să respectați următoarele reguli:

✅ alegeţi locul pentru pârlirea porcilor la o distanţă de siguranţă faţă de construcţii sau depozite de furaje;

✅ buteliile de gaze utilizate la pârlirea porcilor trebuie amplasate la distanţă faţă de arzător;

✅ confecţionaţi afumătorile din zidării de cărămidă şi materiale incombustibile şi amplasaţi-le independent de celelalte construcţii din gospodărie.

În ultimele 24 de ore, în baza măsurilor dispuse la nivel național și județean, personalul Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Șerban Cantacuzino” al județului Prahova a desfășurat o serie de acțiuni de informare, prevenire și limitare a răspândirii noului coronavirus. Activitățile desfășurate în mai multe unități administrativ-teritoriale din județ, au presupus 66 misiuni de informare a populației cu privire la respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Un prahovean, care făcea curățenie în gospodărie a găsit, joi după-amiază, 5 cartușe de infanterie. Bărbatul a sunat la 112 și a întrerupt activitatea de amenajare a curții până la sosirea echipajului specializat. Evenimentul a avut loc pe raza localității Colceag.

Muniția a fost ridicată, transportată şi depozitată în siguranţă până când ca fi distrusă în poligonul de specialitate.

În situația în care găsiți obiecte ce par a fi elemente de muniţie neexplodată, trebuie să respectați următoarele reguli:

✅ nu le mișcați de pe locurile în care se află;

✅ nu le desfaceți;

✅ nu le introduceți în clădiri, încăperi sau locuinţe;

✅ nu le folosiți pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente;

✅ nu le loviți, nu le tăiați şi să nu le demontați;

✅ nu folosiți focul deschis în apropierea elementelor de muniţie descoperite.

Toate subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” Prahova sunt pregătite pentru a face faţă evenimentelor ce s-ar putea produce în această perioadă, care sperăm să fie cât mai puţine, pentru ca cetăţenii să petreacă în linişte sărbătorile de iarnă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *