Pompierii giurgiuveni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivel local. 

În ultimele ore, misiunile acestora au vizat, în principal:

– stingerea unui incendiu izbucnit la coșul de fum al unei case din localitatea Pietrișu

Incendiul s-a produs ieri, în jurul orei 12:50. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Aceștia au constatat faptul că ardea o grindă din apropierea coșului de fum și un căprior din interiorul podului, posibilitatea extinderii flăcărilor fiind limitată la timp. 

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum defect sau necurățat. 

– asigurarea măsurilor PSI în urma a două accidente rutiere produse în zona localităților Vieru și Palanca

Primul eveniment rutier a avut loc în jurul orei 10:40, pe DJ 504, fiind implicat un singur autoturism, în care se aflau două persoane. 

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, care au găsit autoturismul în afara părții carosabile. Doi bărbați au fost preluați de echipajele SAJ pentru acordarea de îngrijiri medicale. 

Cel de-al doilea accident s-a produs în jurul orei 13:10 în zona localității Palanca. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD. Aceștia au găsit autoturismul în afara părții carosabile. Conducătorul auto nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Pompierii au deconectat bornele autoturismelor pentru înlăturarea pericolului de incendiu.

– acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD în 10 situații;

– informarea cetățenilor cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu SARS-CoV-2, în municipiul și județul Giurgiu

Echipaje mobile din cadrul ISU Giurgiu au continuat acțiunile de informare a cetățenilor cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu SARS-CoV-2, în municipiul și județul Giurgiu. 

Mesajele au fost transmise prin intermediul sistemelor audio al autospecialelor care au tranzitat zonele cele mai aglomerate din oraş şi uliţele comunelor, astfel încât informațiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane, iar interacțiunea cu acestea să fie limitată. 

Reamintim cetățenilor că cea mai bună metodă de combatere a acestei pandemii este adoptarea unui comportament responsabil, prin respectarea următoarelor recomandări:

– folosiți, în mod corect, masca de protecție, astfel încât să vă acopere nasul și gura. Nu uitați să o schimbați la fiecare 4 ore;

– spălați-vă pe mâini cu apă și săpun, cel puțin 20 de secunde; 

– nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile neigienizate;

– evitați locurile aglomerate unde sunteti expuși la contact direct sau la interacțiune cu un număr mare de persoane; 

– păstrați o distanță semnificativă, de un metru și jumătate, față de celelalte persoane pe care le întâlniți; 

– dacă vă aflați în transportul în comun încercați să nu stați față în față cu ceilalți călători; 

– limitați, cât de mult puteți, orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă, prin gesturi cum ar fi: strângerea mâinilor, îmbrățișările, atingerea feței cu mâinile;

– evitați contactul cu suprafețele care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, precum: balustrade, clanțe, mânere, butoane de lift sau de acces.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *