Miercuri, 26 august a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au reţinut doi tineri, o femeie şi un bărbat, în vârstă de 30, respectiv 34 de ani, bănuiţi de săvârşirea unei infracţiuni de furt calificat, după ce ar fi sustras din geanta părţii vătămate peste 48.000 de lei.

La data de 20 august a.c., în jurul orei 13.30, poliţiştii Secţiei 17 au fost sesizaţi de către un bărbat de 58 de ani cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras din geantă suma de peste 48.000 de lei, acesta constatând lipsa banilor în timp ce aştepta pentru a plăti taxele firmei unde lucrează.

Din datele şi probele administrate în cauză de poliţiştii Secţiei 17, cu sprijinul Secţiei 13 Poliţie, a rezultat presupunerea rezonabilă că fapta reclamată a fost comisă de o femeie şi un bărbat, aceştia fiind identificaţi şi ulterior depistaţi şi conduşi pentru audieri la sediul secţiei de poliţie.

Astfel, s-a reţinut în sarcina bănuiţilor săvârşirea infracţiunii de furt calificat, la data de 20 august a.c., în timp ce se aflau în faţa unei instituţii pentru plata taxelor şi impozitelor, femeia s-ar fi poziţionat în spatele părţii vătămate, sustrăgându-i din geantă suma de bani menţionată, timp în care bărbatul s-ar fi asigurat că nu este observată de alte persoane.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Secţiei 17 şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. Cei doi au fost prezentaţi magistraţilor care au dispus măsura arestului la domiciliu.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa.

Foto: radioresita.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *