Ieri, polițiștii Compartimentului de Analiza și Prevenirea Criminalității împreună cu colegii lor din cadrul Serviciului de Ordine Publică, au desfăşurat două activităţi preventive în parcul Alexandru Marghiloman, respectiv Parcul Tineretului, cu scopul reducerii riscului infracţional şi victimal în rândul cetăţenilor municipiului Buzău. 

Astfel, polițiștii au purtat discuții cu cetăţenii pe teme precum prevenirea înşelăciunilor şi a furturilor din locuinţă, prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor şi prevenirea violenţei domestice, precum şi adresarea unor recomandări preventive pentru un sezon estival în siguranţă.

Totodată, s-a pus accentul pe conștientizarea riscurilor la care utilizatorii de internet se expun atunci când postează pe rețelele de socializare informații și imagini care pot oferi ponturi infractorilor (spre exemplu cu obiectele de valoare deținute, căile de acces în locuință, itinerariile și locațiile uzitate, aspecte din intimitatea individuală ș.a.), promovându-se un comportament responsabil și în mediul on-line, în vederea prevenirii infracțiunilor contra persoanei, precum și a furturilor din locuință. 

Poliţiştii buzoieni au mai urmărit şi creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor şi asigurarea climatului de ordine publică pe timpul sezonului de vară.

De asemenea, au fost abordate şi dezbătute subiecte legate de necesitatea adoptării unui comportament responsabil pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus, inclusiv prevederile cadrului normativ în domeniu.

Atenţia poliţiştilor s-a îndreptat și către părinţii şi copiii întâlniți în zonele de recreere din municipiu, dar și către persoanele vârstnice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *