Social-democrații își aleg sâmbătă noua conducere în cadrul unui Congres extraordinar care este organizat prin vide-conferință. În competiția internă pentru șefia PSD s-au înscris liderul interimar al formațiunii Marcel Ciolacu și fostul ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici.

Din cauza pandemiei de coronavirus, evenimentul PSD se desfășoară la Parlament în prezența a 20 de lideri, iar în județele din țară lucrările sunt urmărite online.

La Congres, Marcel Ciolacu candidează cu moțiunea  „Reconstrucția PSD – O viziune politică de stânga pentru un partid european”. Din echipa lui Marcel Ciolacu fac parte Gabriela Firea, Sorin Grindeanu, Paul Stănescu sau Vasile Dâncu. Eugen Teodorovici candidează singur.

Conform programului transmis de către PSD, în cadrul evenimentului vor susține discursuri Marcel Ciolacu, Gabriela Firea, Paul Stănescu, Lia Olguţa Vasilescu, Radu Moldovan, Decebal Făgădău, Gabriel Zetea, Dumitru Buzatu, Daniel Băluţă, Dragoş Benea, Victor Negrescu, Vasile Dâncu şi Sorin Grindeanu.

De la ora 13.05 până la ora 14.00 se va desfăşura votul secret pentru alegerea conducerii naţionale a PSD. Procesul verbal al Comisiei de numărare a voturilor și anunțarea echipei câștigătoare va avea loc la ora 14:00, iar la ora 14:05 va fi susținut un discurs de către președintele ales al formațiunii.

Un număr de 1.509 delegaţi vor fi în 38 de centre teritoriale care vor fi amenajate în spaţii deschise care permit prezenţa a maximum 50 persoane, distanţate corespunzător. La Bucureşti va exista un spaţiu, al 39-lea, la Palatul Parlamentului, unde vor fi cel mult 20 de delegaţi. 

„În cele 38 de centre teritoriale vor exista urne, unde se va vota pe buletine de vot. Toate centrele teritoriale vor fi dotate cu aparatură audio-video pentru transmitere live a acestui eveniment, iar toată lumea va avea pe ecrane la imaginile din toate celelalte centre”, a explicat miercuri, fostul purtător de cuvânt al PSD Lucian Romaşcanu

Sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *