Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că testele de coronavirus pot da rezultate eronate.

Tătaru a vorbit marţi seară despre situaţia fotbaliştilor de la CFR Cluj, care au fost iniţial testaţi pozitiv şi ulterior retestaţi negativ, că acest lucru este posibil, pentru că rezultatul unui test ţine “foarte mult” de aparat, reactivi şi partea umană.

“Da, există teste fals pozitive, fals negative. Lucrându-se în serie, exista şi probabilitatea ca aceste teste să fie toate la fel, negative sau pozitive. Rezultatul unui test ţine foarte mult de aparat, de reactivi, de partea umană. Dacă, de exemplu, reactivii nu au fost de o anumită calitate, putem să ne aşteptăm la acest rezultat, mai ales că erau la toate testele care s-au făcut, fals pozitive prima dată şi negative a doua oară. Dar orice punct de lucru îşi achiziţionează, în funcţie de aparatul pe care îl are, şi reactivii şi testele”, a explicat Tătaru, la Digi 24, citat de Agerpres.

Ministrul a adăugat că el preferă, ca profesionist, să judece un caz sau un rezultat într-un context clinic şi să repete acel test “de câte ori e nevoie”.

Sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *