‘Va rog sa cititi cu atentie!

Am spus ca ne pregatim de o saptamana noua, cu speranta ca va fi o saptamana mai buna, realizand totusi ca in contextul actual, e greu sa mai speri la lucruri extraordinare!

Dar tot ceea ce s-a intamplat astazi este, parca ireal!

Nu sunt un adept al teoriei conspiratiei! 

Dar nici nu m-am pronuntat (pentru ca nu ma pricep) asupra efectelor infectarii cu Covid si a dimensiunii acestei pandemii!

Am incercat insa sa fiu un cetatean, dar mai ales un edil responsabil, ce respecta cerintele organismelor de specialitate!

In dimineata aceasta, am primit vestea trista, ca tatal unui bun prieten de al meu a decedat, dupa o lunga suferinta, internat fiind in spitalul judetean.

In jurul pranzului, in timp ce se purtau discutii cu preotii despre capela si tot ritualul crestin, surpriză! Familia este anuntata subit ca, desi la internare, cu doar câteva zile in urma, rezultatul testului covid prelevat a fost negativ, astazi, dupa deces, un al doilea test prelevat zilele trecute a iesit pozitiv!

Mai mult, din momentul decesului pacientul a fost transferat ca un caz normal la morga, fara a se tine cont de faptul ca exista un test in lucru si ca exista posibilitatea ca acesta sa fie pozitiv!

Din acel moment totul s-a dat peste cap, totul s-a contramandat si nu pot decat sa ii transmit din afara cimitirului: 

Să ii fie țarăna ușoara!!!

Iar familiei, sincere condoleante!

Intreb insa: cine se face vinovat de posibila infectare a cadrelor medicale de la morga, prin manipularea neconforma a unui decedat Covid pozitiv?!!!

Dupa amiaza insa, lucrurile au devenit deja socante!

O familie din cartierul Glodeni Vale, primeste telefon de la DSP si sunt informati ca un membru al familiei, ce fusese si el internat in Spitalul judetean este pozitiv Covid!

Aici incepe insa marea tragedie!

Respectiva persoana a decedat acum doua zile si in acele momente cand telefonul a sunat erau in plina desfasurare ritualurile crestinesti premergatoare slujbei de inmormantare!!!

Discutand cu familia si cu preotul am primit asigurari ca Certificatul de deces cat si adeverinta de inhumare nu aveau nicio mentiune legata de Covid, iar ei nu au fost nicio secunda informati despre acest risc!!!

La fel, familia mi-a spus ca au existat 3 teste succesive cu rezultate negative si ca ultimul test a fost prelevat acum mai bine de o saptamana!

Sa admitem ca acest test pozitiv exista! 

Va intreb atunci, cine se face vinovat de faptul ca aproape jumatate din comunitatea din Glodeni Vale a trecut pragul raposatului (distins om de carte al comunitatii), pentru a-i aduce un ultim omagiu, in conditiile in care aveam de a face cu un caz de Covid?!!!

Cine se face responsabil de trauma produsa familiei, care la aceasta ora deja l-a inmormantat in maxima urgenta pe raposatul iesit pozitiv post mortem, in regimul impus de legislatia actuala, in conditii de maxima siguranta?!!!

Cine?!?!?!

Lucrurile au scapat total de sub control!!!

Ce se intampla in acest moment imi este teama ca este doar inceputul unui haos generalizat si chiar nu stiu ce sa ii mai indemn, ce sa le mai cer cetatenilor noștri!!!

Ii rog pe cei din cartierul Glodeni, care stiu despre ce familie discutam (din respect fata de durerea si intimitatea lor nu le fac cunoscut numele), care au luat parte la procesiunea funerara sa fie precauti, sa anunte DSP-ul si mai departe sa vedem ce masuri se vor impune!!!

Cu tristete va spun, simt din ce in ce mai tare ca suntem pe cont propriu!!!

Sincer, nu stiu de ce sunt mai tare speriat! De faptul ca au inceput sa ne moara apropiatii, sau la gandul ca maine, poimaine si cei ce sunt victimele accidentelor rutiere de exemplu, vor avea brusc un test Covid pozitiv!!!

Dumnezeu sa ne pazeasca, oameni buni!!!…spune primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *