Dr. Bruno Hoen, directorul cercetărilor medicale la Institutul Pasteur, a anunțat că un vaccine anticovid nu va fi pus la dispoziția publicului larg în acest an. La microfonul France Info, Hoen a declarat pentru France Info că „în 2021, vaccinul va fi doar o performanţă”. Totuşi, se pare că cineva a “furat” startul…

Moscova a lansat o campanie secretă de vaccinare împotriva COVID-19 pentru miliardari, CEO și politicieni, potrivit Bloomberg, citată de Le Point. După cum dezvăluie Bloomberg, în Rusia, unii membri ai elitei economice sau politice a țării ar fi primit deja un vaccin experimental împotriva coronavirusului. O campanie desfășurată în cea mai mare discreție care ar fi început încă din  aprilie.

Primii vaccinați

Directorii generali ai marilor companii, miliardari sau oficiali de rang înalt au fost primii vaccinați. Această fază de testare ar fi rămas secretă pentru a evita un aflux de voluntari. Se presupune că au fost vaccinate câteva sute de persoane. În timp ce majoritatea dorește să rămână anonimă, șeful Fondului rusesc de investiții directe (RDIF), Kiril Dmitriev, care finanțează cercetarea vaccinurilor în Rusia, a recunoscut că el și familia sa sunt vizaţi. Potrivit lui Sergey Netesov, un cercetător în biologie moleculară la Universitatea din Novosibirsk, intervievat de Bloomberg, dozele primite de elita rusă ar fi sigure. Vaccinul ar fi fost într-adevăr conceput din alte vaccinuri. Dar eficacitatea acestuia rămâne de determinat.

„Cei care îl iau fac acest lucru pe propriul risc”. Printre „pacienții” identificaţi de presa de specialitate, unii au avut ușoare reacții adverse, cum ar fi dureri musculare sau febră.

Faza 3 a testelor

Rusia și-a stabilit un program deosebit de ambițios din punct de vedere medical. O obiectivul autorităților fiind acela de a putea efectua vaccinări în masă ale populației încă de la începutul anului școlar. Este vorba despre un vaccin dezvoltat de institutul de cercetare Gamaleia din Moscova. Prima fază de testare, care viza oficial personalul militar, s-a încheiat săptămâna trecută.

Conform monitorizării efectuate de „The New York Times”, faza 3 a testelor va avea loc în septembrie. Obiectivul este de a produce 30 de milioane de doze pentru uz național, apoi 170 de milioane de doze destinate altor țări.

Pe 20 iulie, președintele Vladimir Putin a estimat că Rusia a procedat mai bine decât țările europene în lupta împotriva coronavirusului. Cu peste 780.000 de cazuri diagnosticate, Rusia se află pe locul patru în lume în ceea ce privește numărul de infecții. Dar țara are oficial doar 12.427 de morți. O rată de deces scăzută care a ridicat suspiciuni cu privire la transparența regimului

Sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *