Pe 2 iunie un stat european anunța sfârşitul epidemiei de Covid-19 de pe teritoriul său. Numai că, de pe 14 iunie, au reapărut cazurile, iar de atunci creșterea infectărilor a fost evidentă, astfel că s-a reintrodus starea de urgenţă. Începând de miercuri în Muntenegru reintră în vigoare noi restricţii menite să limiteze răspândirea virusului SARS-CoV-2, scrie Agerpres. Purtarea măștii de protecție va fi obligatorie în spaţiile închise, dar și în unele spaţii deschise, în cazul adulţilor şi copiilor cu vârste de peste şapte ani, cu excepţia plajelor şi parcurilor naturale.

Vor fi limitate la maxim 40 de persoane reuniunile în spaţii deschise şi la maxim 20 în spaţii închise, cu condiţia menţinerii distanţei de cel puţin doi metri între participanţi.

Rămân în continuare valabile interdicţiile privind funcţionarea cluburilor de noapte, organizarea nunţilor şi a altor evenimente.

De la 324 de cazuri de contaminare când s-a declarat sfârşitul epidemiei în Muntenegru, numărul acestora a crescut în prezent la 1.920, din care 26 de morţi în această ţară cu circa 600.000 de locuitori

Sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *