PUTEREA a semnalat recent că restaurantul Armatei de la Cercul Militar Național din centrul Capitalei a fost desființat printr-o hotarâre a cabinetului Orban pentru a se înființa un club exclusivit pentru oficialii și militarii NATO aflați în misiune în țara noastră.

Această inițiativă i-a iritat foarte mult pe rezerviștii militari și nu numai pe ei, fapt pentru care, imediat, Ministerul Apărării Naționale condus de către Nicolae Ciucă a încercat să clarifice situația prin câteva precizări, destul de neclare însă.

„Prin Hotărârea de Guvern 487 din 25 iunie 2020, a fost desființată entitatea economică prin care erau asigurate serviciile de hrănire în cadrul restaurantului din incinta CMN, respectiv Unitatea de prestări servicii şi alimentaţie a Ministerului Apărării Naţionale, care funcționa în regim de autofinanțare.

Restaurantul militar își va continua activitatea, în regim de unitate militară, cu asigurarea serviciilor de hrănire pentru personalul militar și civil al MApN, cadre militare în rezervă și în retragere, veterani de război, precum și familiile acestora.

În noua formă de organizare, produsele vor fi oferite spre consum la costurile de achiziție, fără adaos comercial, ceea ce va duce la o scădere semnificativă a prețurilor care vor fi achitate de oaspeții restaurantului militar.

Prin prevederile actului normativ întregul personal civil contractual care era încadrat în unitatea desființată va fi preluat de către UM 02574 București și structurile subordonate și va beneficia de drepturile salariale acordate, potrivit legii, corespunzătoare posturilor pe care urmează să le încadreze”, a subliniat Ministerul Apărării Naționale.

Sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *