Un virus similar cu SARS-CoV-2 a fost descoperit în 2013, într-o mină abandonată de cupru, plină de lilieci și șobolani, potrivit The Times. Șase mineri s-au îmbolnăvit atunci, în timp ce curățau fecalele de liliac din mină, iar trei dintre ei au murit.

Simptomele principale au fost identice cu cele provocate de noul coronavirus, și anume febră mare și afecțiuni ale plămânilor care duceau la mari dificultăți de respirație. O anchetă a cotidianului britanic The Times arată că virusul care produce boala Covid-19 ar fi fost descoperit în urmă cu 7 ani de oamenii de știință chinezi, dar a fost ținut secret într-un laborator din Wuhan.

Muncitorii bolnavi au ajuns la terapie intensivă, iar doi dintre ei au murit imediat. Mostre de sânge au fost trimise în laboratorul de virusologie de la Wuhan, iar acesta a confirmat că bărbații erau pozitivi pentru anticorpi la un coronavirus asemănător cu cel din zilele noastre, sugerând o nouă tulpină în acea mină.

La păstrare

În toți acești șapte ani, autoritățile chineze nu au împărtășit cu comunitatea științifică internațională informații despre vechiul virus. Tulpinele virusului au rămas în laboratorul din Wuhan, chiar dacă eventuale cercetări ar fi putut aduce noi informații despre pandemia de Covid-19.

Reprezentanții laboratorului din Wuhan au refuzat să discute cu ziariștii britanici, care au aflat despre existența vechiului virus din teza de master a unui student chinez, al cărui îndrumător a lucrat în secția de urgențe a spitalului în care au fost tratați minerii infectați acum șapte ani.

Dezvăluirile continuă. Cine știe ce vom mai afla…

Sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *