Ieri, 2 iulie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au organizat o acţiune ce a avut ca scop principal prevenirea și reducerea riscului de producere a evenimentelor rutiere cu impact negativ.

Pe parcursul a două ore, peste 30 de polițiștii rutieri și reprezentanți ai Registrului Auto Român au acționat în trafic, în municipiul Ploiești și comunele Râfov și Berceni.

În cadrul activităților au fost legitimate 243 de persoane și controlate 217 autovehicule, iar 54 de persoane au fost testate cu aparatul etilotest, pentru neregulile constatate fiind aplicate un număr total de 88 de contravenţii. 

Astfel, polițiștii au aplicat 30 de sancțiuni pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 12 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 5 pentru utilizarea telefonului mobil la volan și 3 sancțiuni pentru lipsa documentelor, 11 conducători auto fiind sancționați pentru defecțiunile tehnice ale vehiculelor.

De asemenea, au fost depistați 4 pietoni angajați în traversare neregulamentară și 6 bicicliști care nu au respectat regulile de circulație pe drumurile publice, unul dintre aceștia aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, fapt atestat de valoarea indicată de aparatul etilotest, respectiv 1,00 mg/l alcool în aerul expirat. 

Pe linia controlului tehnic efectuat împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român au fost constatate deficiențe ce au condus la reținerea a 7 certificate de înmatriculare.

Pentru a evita producerea unor evenimente rutiere negative, vă recomandăm:

 Conduceţi prudent, adaptaţi viteza la condiţiile de drum și trafic și nu vă hazardați în depășiri neregulamentare;

 Nu consumați alcool sau alte substanțe psihoactive, care vă pot afecta capacitatea de a conduce vehicule pe drumurile publice;

 Purtați centura de siguranță;

 Respectați indicațiile polițiștilor rutieri;

 Înainte de a porni la drum, asigurați-vă că vehiculul pe care îl conduceți îndeplinește condițiile tehnice necesare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *