Este posibil să găsim ceva care să blocheze virusul? E oare realistă această căutare asiduă a unui tratament care să biruie pandemia?

Și cât timp va dura până când vor fi disponibile noi medicamente eficiente împotriva pandemiei? Din punct de vedere realist, nu în scurt timp, afirmă unul dintre cei mai prestigioși virusologi din Europa, profesorul Johan Neyts de la Universitatea Ku Leuven din Belgia, potrivit it.euronews.com.

„Trebuie să fim umili. Virusul a fost identificat doar de câteva luni. Desigur, nu vom reuși să descoperim în curând medicamente foarte puternice împotriva coronavirusului. Pentru SIDA și pentru virusul hepatitei a fost nevoie de mulți ani înainte ca medicamente foarte puternice să fie disponibile. Este posibil, dar este nevoie de timp. Deci, cele mai bune rezultate pe care le vom obține și pe care le obținem, sunt moleculele capabile să inhibe virusul cu o putere probabil suficientă pentru a face diferența la pacienții foarte bolnavi sau poate chiar la pacienții care se află în prima fază a bolii”, spune Neyts.

Lecția pentru viitor

Virusologul mai adaugă că este posibil să putem găsi o moleculă capabilă să blocheze replicarea virusului în plămâni, ajutând pacientul să se vindece rapid, conform Radio România Actualități. “Dar poate că va trebui să combinăm câțiva compuși pentru a obține o putere de acțiune suficientă. Și atunci poate vom fi capabili să ajutăm pacienții…

Dar trebuie să fim realiști. Lumea nu era pregătită pentru o pandemie, așa că nu ne putem aștepta să producem cele mai bune medicamente și compușii cei mai puternici în numai câteva luni. Lecția pentru viitor este că umanitatea trebuie să se pregătească pentru noi pandemii, pentru că vor mai exista…

Sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *