Președintele PSD, Marcel Ciolacu anunță că partidul său caută aliați pentru moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban. Social-democrații sunt convinși de susținerea ALDE și ProRomânia.

”Au venit în cateva ore cu HG de prelungire a stării de alertă fără comunicare cu parlamentul, fără să respecți legile, să ne dai o analiza de risc a ceea ce se intampla în România. Noi am aflat informații pe surse invitandu-l pe Arafat să aflăm ce se intampla cu pandemia în România și nu numai. Este hilar

Restrangerea drepturilor nu poate să fie făcută decât în Parlament. 

Decizia e clară: PSD începe să strange semnaturi pt moțiune, lucrează la text și, în prima zi cand se termină starea de alertă, depunem.

Raman consecvent: nu depunem moțiune în stare de alertă sau urgență. O moțiune nu înseamnă să aruncăm țară într-un haos mai mare. Trebuie să aducă îmbunătățiri nu incoerență. E un lucru normal. 

Din cate am observat deja sunt 2 partide care au zis că susțin motiunea: ALDE și PROROMANIA, sunt convins că o să mai fie și alte formațiuni politice care o să susțină moțiunea” a declarat Marcel Ciolacu la RomâniaTv.

La rândul său, Victor Ponta, președintele Pro România, este nemulțumit de modul în care a procedat Guvernul Orban în legătură cu prelungirea stării de alertă, cu 30 de zile, și anunță o moțiune de cenzură.

„Ca să nu se mai încurce nici cu românii, nici cu Parlamentul – Guvernul Lucovid Orban PNL taie și spânzură fără să mai ceară niciun vot și încălcând direct legea! Soluția ProRomânia – MOȚIUNE DE CENZURĂ – #ACUM! Noi semnăm și votăm! Ne sprijină și altcineva?”, a scris Victor Ponta, miercuri dimineață, pe Facebook.

Sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *