Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că autoritățile iau în calcul reintroducerea restricţiilor în zonele în care apare o transmitere în comunitate a noului coronavirus.

Acesta  susţine că va urma o perioadă cu o creștere ușoară a cazurilor, progresivă, şi nu o creștere exponențială, în măsura în care vor fi respectate regulile de igienă și normele de aplicare a ordinelor care stabilesc aceste relaxări.

“În măsura în care respectăm aceste ordine, aceste măsuri de precauție, normele de aplicare privind desfășurarea și funcționarea activităților pe care le relaxăm, atunci putem gestiona și un număr de cazuri care va crește de la o zi la alta. În condițiile în care vom vedea că există o transmitere accentuată în comunitate și vom vedea care sunt zonele cu anumită preponderență, vom interveni în acele zone, urmând ca progresiv, odată cu limitarea, să retragem aceste restricții, dar se poate și să intervenim la nivel general dacă vedem o transmitere în comunitate care este generalizată”, a precizat el.

Întrebat ce înseamnă transmitere accentuată, ministrul a răspuns: “Adică să vedem că apar, nu știu, suntem pe un număr de 250 de cazuri. Menținerea ne arată că există un focar. Creșterea spre 300 înseamnă că avem transmitere și trebuie să reintervenim”.

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *