Una dintre modificările pe care PSD le va aduce în Parlament Hotărârii de Guvern privind starea de alertă va viza ridicarea restricțiilor pentru slujbele religioase în biserici, a declarat luni liderul PSD, Marcel Ciolacu. “Guvernul să explice de ce sălile de păcănele se deschid, dar bisericile nu”, a afirmat Ciolacu.

“Ce doresc este ca Guvernul să ne explice de ce în spații închise putem juca pacanele, dar nu putem merge la biserică. Când un guvern ia decizii cu dublă măsură, se numește corupție”, a declarat Ciolacu la finalul ședinței Comitetului Executiv al PSD.

Întrebat dacă la votul în Parlament PSD va include în modificările pe care le va aduce Hotărârii de Guvern privind starea de alertă și redeschiderea bisericilor, liderul PSD a răspuns afirmativ, el afirmând că și teatrele ar trebui deschise.

“Urmează apoi ca Guvernul să vină cu normele de aplicare, pentru că acestea sunt atributul Guvernului”, a adăugat Ciolacu.

El a mai spus că parlamentarii PSD vor vota pentru prelungirea stării de alertă pentru 15 zile, ci nu pentru 30, așa cum propunea Guvernul.

“Nici noi politicienii, nici presa, nici românii nu știu peste câteva ore ce se va întâmpla când va expira starea de alertă. Cu certitudine știm un lucru: în spațiile închise se pot juca păcănele. De aici încolo avem numai supoziții, numai păreri, atât juridice, cât și umane. Știm că în biserici nu se poate intra. Nu știm cu bolnavii cronici, dacă pot în continuare să meargă la tratament în spitale. Știm că avem spitale închise, cum este cazul și în București, cu Spitalul Colentina, din punctul nostru de vedere degeaba. Sunt spitale suport COVID cu zero pacienți. Presupun ca actualul guvern o să vină până la urmă cu Hotărârea de Guvern, repet, în primul rând să lămurească românii”, a spus Ciolacu.

Starea de alertă în România expiră marți, 16 iunie, fiind așteptată Hotărârea de Guvern în care se va stabili ce restricții vor fi ridicate și ce măsuri rămân în vigoare.

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *