Cozi de câțiva kilometri s-au format, în această dimineață la Vama Nădlac, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire din țară.

Sute de maşini aşteaptă să intre sau să iasă din ţară pe la punctul de trecere a frontierei Nădlac, timpii de așteptare depășind 8 ore. Șoferii sunt exasperați de modul în care sunt tratați de autoritățile române. 

”Astept de patru ore la coadă, totul se mișcă ca melcul. După părerea mea o să mai stau cel puțin încă 5 ore până voi face formalitățile la Vamă. Este incredibil ce se întâmplă!”…declară pentru redacția noastră un tânăr din TÂRGOVIȘTE care așteaptă la intrarea în țară 

„Având în vedere încheierea stării de urgenţă în care ne-am aflat până în data de 14.05.2020, Poliţia de Frontieră Română continuă să aplice în punctele de trecere a frontierei, alături de celelalte autorități cu atribuții în domeniu, măsurile de prevenire şi control a răspândirii virusului SarsCov-2. Astfel, situația participanților la trafic va fi în continuare atent monitorizată încă de la intrarea în ţară, iar în punctele de trecere a frontierei (rutiere, maritime şi aeroportuare) se vor face verificări pentru toate persoanele care se prezintă la intrarea în ţară şi sosesc dintr-o călătorie internaţională, conform listei actualizate de Institutul de Naţional de Sănătate Publică. În această perioadă, formalitățile de frontieră urmează aceeași procedură în sensul că, pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare la locuinţă sau carantină instituţionalizată”, a transmis Poliția de Frontieră, într-un comunicat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *