Universitatea Oxford anunţa în luna mai că dorește să recruteze peste 10.000 de persoane pentru cea de-a doua fază a unui studiu clinic, despre care a spus că “progresează foarte bine”.

Acesta fiind un proiect demarat pentru a dezvolta un vaccin împotriva noului coronavirus în parteneriat cu compania farmaceutică AstraZeneca. Faza inițială a acestui studiu clinic (teste realizate pe pacienți umani), concepută pentru a evalua siguranța și eficacitatea vaccinului, a fost lansată în aprilie pe o mie de voluntari între 18 și 55 de ani. “Următorul studiu va fi realizat pe un eșantion de până la 10.260 de adulți și copii”, precizau reprezentanții Universității Oxford într-un comunicat, potrivit AFP.

În august

Iată că acum, etapa a treia a testelor pentru vaccinul candidat anti-pandemie, dezvoltat de Universitatea Oxford, este în desfăşurare şi se preconizează că va include 42.000 de persoane, când studiul Oxford va fi combinat cu etapa a treia a studiului derulat de partenerul acestuia, AstraZeneca. În etapa a treia, Oxford a implicat 10.000 de voluntari din Marea Britanie, iar AstraZeneca include 30.000 de persoane din Statele Unite. Pe 2 iunie, guvernul brazilian a aprobat includerea de voluntari din Brazilia, urmând să participe 2.000 de persoane de aici.

Segmentul de studiu din etapa a treia ce revine companiei AstraZeneca va începe în august, potrivit Institutului Naţional de Sănătate, ce va coordona şi va finanţa testele, conform CNN.

Va dura

„Necesitatea unui vaccin pentru a învinge virusul este urgentă. Această colaborare reunește competența de clasă mondială a Universității din Oxford în domeniul vaccinologiei și capacitățile globale de dezvoltare, fabricație și distribuție ale companiei AstraZeneca. Speranța noastră este că, prin unirea forțelor, putem accelera globalizarea unui vaccin pentru a combate virusul și pentru a proteja oamenii de cea mai mortal pandemie a acestei generații”, declara Pascal Soriot, Directorul Executiv AstraZeneca. OMS nota în mai că sunt 89 de vaccinuri în curs de dezvoltare. Specialiştii susţin că va dura între 12 şi 18 luni pentru ca un vaccin să fie considerat sigur pentru a fi distribuit şi administrat populaţiei.

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *