Un studiu realizat de MedLife arată că 20% din populația Sucevei s-a imunizat natural la Covid-19. Cele mai expuse au fost cei de peste 45 de ani, în timp ce subiecții cu studii superioare și funcții de conducere au avut cele mai puține îmbolnăviri.

Principalul obiectiv al studiului realizat în Suceava, cel mai mare focar de infecție pentru noul coronavirus din România, a fost măsurarea ratei de imunizare la infecția cu noul coronavirus și, implicit, măsurarea riscului de infectare, ca urmare a relaxării restricțiilor anunțate de către autorități. 

Rezultatele finale arată că rata de imunizare față de SARS CoV 2 în rândul sucevenilor este de 20%, respectiv aproximativ 16.500 de persoane au dezvoltat anticorpi specifici.

Cele mai expuse au fost persoanele cu vârstă cuprinsă între 45 și 54 de ani, în rândul cărora testele de laborator au indicat prezența anticorpilor pentru 29% dintre acestea.

La polul opus se regăsesc tinerii cu vârsta cuprinsă între 25 și 34 de ani pentru care nivelul de imunizare naturală este de 3 ori mai mic.

În ceea ce privește rata de infectare, studiul arată că din cei 512 suceveni testați 3,7% au fost confirmați pozitiv pentru noul coronavirus, aceștia fiind comunicați către DSP conform protocoalelor în vigoare.

Raportat la numărul de locuitori de peste 25 de ani din municipiul Suceava acest procent indică faptul că la acest moment peste 3.000 de locuitori din Suceava sunt purtători ai virusului.

Rata de mortalitate, mult mai mică decât cea estimată anterior

Studiul mai arată câteva lucruri interesante. Astfel, ”pentru angajații cu studii superioare, dar și antreprenorii și persoanele cu responsabilități de conducere, rata de infectare a fost semnificativ mai mică comparativ cu restul populației”.

sursa:protv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *