TRUMP amână Summitul G7 pentru toamnă și invită patru țări din afara grupului - Rusia, Coreea de Sud, Australia şi India

Preşedintele american Donald Trump a amânat summitul G7 în septembrie sau mai târziu şi vrea să invite ţări care nu fac parte din Grupul Celor Şapte cele mai industrializate ţări – Rusia, Coreea de Sud, Australia şi India, relatează DPA, prelaută de News.ro.

Summitul G7, prevăzut să aibă loc către sfârşitul lui iunie la Camp David este „un grup de ţări foarte depăşit” şi nu reprezintă în mod adecvat „ceea ce se întâmplă în lume”, le-a spus Trump unor jurnalişti care-l însoţeau, la bordul Air Force One, din Florida, la Cape Canaveral, la Washington.

La aceste reuniuni participă liderii Marii Britanii, Canadei, Franţei, Germaniei, Japoniei, Italiei şi Uniunii Europene (UE).

Rusia a fost exclusă din fostul G8 în urmă cu cinci ani, ca măsură de retorsiune după ce Moscova a anexat Peninsula Crimeea.

Rusia deţine în continuare peninsula, iar liderii G7 au respins revenirea Moscovei în cadrul grupului.

O purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Alyssa Farah, a anunţat că la reuniunea din acest an urmează să ia parte aliaţi tradiţionali, care urmează să discute despre modul în care să fie tratată China în viitor.

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *