Actorul şi regizorul Clint Eastwood, legendă vie a Hollywood-ului, a împlinit 90 de ani

Actorul şi regizorul american Clint Eastwood a împlinit, duminică, 90 de ani. Cu nouă filme la activ în ultimii zece ani, Eastwood nu vorbeşte încă despre retragere şi spune că nu-i plac aniversările, informează News.ro.

„Vom sărbători doar în familie, foarte, foarte calm, confortabil”, a spus, la televiziune, fiul său Scott Eastwood, în vârstă de 34 de ani. „Vom mânca o prăjitură, bineînţeles. Cred că n-o să-i placă nici asta”, a adăugat el.

Născut în 1930, Clint Eastwood are la activ mai mult de 50 de filme şi şi-a început cariera cu mici roluri în anii 1950 înainte de a ajunge celebru. În anii 1960, trilogia western a lui Sergio Leone care l-a făcut celebru la nivel mondial a fost criticată pentru violenţa gratuită. Câţiva ani mai târziu, Eastwood a fost acuzat de fascism pentru rolul de poliţist-justiţiar în „Inspectorul Harry”, apoi pentru „American Sniper” în 2014. 

A primit Oscarul pentru „cel mai bun regizor” şi „cel mai bun film” pentru „Necruţătorul” în 1993 şi din nou aceleaşi statuete pentru „Million Dollar Baby” în 2005. A fost recompensat, de asemenea, cu Palme d’or la Festivalul de Film de la Cannes pentru întreaga carieră. 

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *