Nelu Tătaru anunță un nou set de relaxări. De când vom avea o viață „cvasi-normală”?

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, susține că nu mai e foarte mult timp până ce vom reîncepe o viață „cvasi-normală”. Cu toate acestea, Tătaru susține că păstrarea distanței va rămâne o măsură necesară.

“Suntem într-un moment în care, dacă păstrăm acelaşi trend, ne putem gândi de la 1 iunie la un al doilea set de relaxări. Avem cam o săptămână de când suntem pe acea pantă descendentă. (…) În următoarea perioadă ne gândim ca acele spitale suport care nu mai au cazuri să le redăm patologiei non-Covid”, a spus ministrul Nelu Tătaru, la B1 TV.

El a afirmat că măsurile de relaxare luate până acum de către autorităţile române “au putut fi uşor controlabile”. “Asta nu înseamnă că am terminat cu precauţia, precauţia trebuie să rămână”, a mai afirmat Tătaru, care a anunţat deschiderea teraselor din 1 iunie. Ministrul consideră că românii ar putea avea “o viaţă cvasi-normală” la sfârşitul lunii iulie sau începutul lunii august. Întrebat cum anume vor fi deschise terasele, ministrul a precizat că măsura va fi luată la nivel naţional, cu păstrarea unei distanţe fizice de siguranţă, iar clienţii vor avea acces pe bază de rezervare.

Nelu Tătaru anunţă, de asemenea, controale şi afirmă că este nevoie de precauţie la spaţiile comune din unităţile de alimentaţie publică, respectiv toaletele. În acest context, ministrul a spus că recomandă administratorilor teraselor să asigure dezinfecţia după fiecare client. “Organele de control, vor fi acolo fiindcă ne aşteptăm ca la o măsură de relaxare cum ar fi deschiderea teraselor că avem şi un impact asupra numărului de cazuri”, mai susţine ministrul.

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *