Moțiunea PSD împotriva ministrului Vela, dezbătută marți în Senat. Ce acuzații îi aduc social-democrații

Moțiunea simplă intitulată „Democrația românească, în derivă. Cu Vela ruptă, în timp de pandemie”, depusă de 60 de parlamentari PSD a trecut, marți, în Senat.

Senatul României a adoptat moțiunea printr-un vot secret, cu bile. Rezultatul a fost: 65 voturi pentru, 25 contra și 5 abțineri.

Documentul cuprindea nemulțumirile semnatarilor privind Ordonanțele Militare și seriile de restricții luate și anulate ulterior. În plus, parlamentarii PSD transmit că datele despre pandemie ar fi fost „falsificate”.

Senatorii au dezbatut, marți după-amiază, moțiunea simplă împotriva ministrului de Interne, Marcel Vela, depusă de PSD.

Semnatarii moţiunii au solicitat demisia ministrului de Interne, susţinând că prin ordonanţele militare emise a fost luat „un lung şir de decizii contradictorii” şi au fost impuse o serie de interdicţii pe care, ulterior, le-a anulat.

Senatorii PSD asociază numele ministrului cu „haosul”, îl acuză că “a gestionat lamentabil venirea în ţară a circa un milion de cetăţeni români” şi că a făcut din amenzi “o taxă mascată pe coronavirus”.

Social-democraţii mai susţin că datele despre pandemie au fost „falsificate” şi „se oferă doar informaţii care descriu o imagine mai bună decât realitatea, privând cetăţenii de posibilitatea de a-şi forma o opinie corectă cu privire la (…) riscul real de transmitere a noului virus”.

O altă acuză adusă ministrului Vela şi Guvernului PNL este depunerea cu întârziere a proiectului de lege pentru reglementarea stării de alertă, „întârziere care a determinat trei zile de vid legislativ”.

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *