Țara care ar  putea renunța complet la TEHNOLOGIA 5G

Dezbateri, scandaluri, teorii ale conspirației și multe altele, toate sunt legate în ultima vreme de tehnologia 5G. Iar analiștii au vorbit din ce în ce mai mult în ultima vreme despre entuziasmul companiilor chinezești pentru acestă tehnologie.

Marea Britanie, care anunța la începutul acestui an că va limita accesul Huawei la 35% din rețeaua sa 5G, ar putea elimina complet tehnologia companiei chineze din rețelele din țara sa. Potrivit The Guardian, până în 2023, rețelele telecom din Anglia nu vor mai include tehnologii Huawei.

Articolul este realizat pe baza unor scurgeri de informații din cadrul unui raport de urgență al guvernului de la Londra. Se pare că restricțiile pe care SUA le impune asupra Huawei aduc incertitudine în discuție, conform go4it.ro. Faptul că Huawei nu va mai putea folosi cipurile din trecut, deja testate și aprobate, sugerează că echipamentele companiei ar putea fi periculoase. Acestea vor folosi noi cipuri produse de alte companii, care nu au fost testate și aprobate, deci posibil nesigure.

Echipamente noi

Deci, rețelele 5G din Marea Britanie, ar putea renunța complet la echipamentele Huawei. Echipamentele deja instalate, fie că sunt pentru noua generație de rețele sau pentru generațiile vechi, ar putea să fie înlocuite cu alte alternative. Până în 2023, Marea Britanie ar putea să ruleze pe rețele telecom lipsite de tehnologie Huawei.

Această decizie ar putea să coste însă câteva sute de milioane de lire sterline. Vor fi necesare achiziții de echipamente noi și costuri de instalare. Acestea ar putea fi suportate de companii (BT, Vodafone, 3, O2, etc.). Potrivit analiștilor, pe lângă impactul pe care companiile telecom le vor suferi, relațiile comerciale cu China se vor înrăutăți. Huawei neagă riscurile de Securitate în legătiră cu tehnologia 5G.  Vice-președintele companiei Victor Zhang, a oferit o declarație referitoare la această situație. „Suntem bucuroși să discutăm cu agenția NCSC despre oricare motive de îngrijorare pe care le-ar putea avea și sperăm să continuăm relațiile de cooperare pe care le-am avut în ultimii 10 ani”. Această decizie ar putea avea însă și alte efecte asupra economiei Marii Britanii.

sursa:puterea

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *