Dacă e adevărat, e grav: Totuși, de ce nu mai avem voie să folosim “Produs în ROMÂNIA”?

De pe 16 mai, o lege care obliga supermarket-urile să aloce spațiu și vizibilitate produselor românești, nu mai este valabilă, după ce Uniunea Europeană a declarat legea ca fiind ”infrigement”.

Prin urmare, sintagma ”Produs în România” este interzisă in marile lanturi de magazine, unde predomină produsele de import, din țările mamă ale companiilor care le dețin. Adrian Rădulescu, președintele Asociației Fermierilor din România și fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, a explicat la B1 TV de ce au fost interzise cuvintele „Produs în România” pe rafturile din magazinele din țară.

“Scoateți produs românesc”!

„Pe înțelesul tuturor, explic în 30 de secunde. Am făcut o lege care era normal să fie pentru producția românescă și pentru produsul românesc. Bruxelles, în momentul în care a văzut-o, a citit-o și a spus foarte clar: Ilegal pentru România dacă nu modificați și ne-a spus să scoatem pe rând. Scoateți produs românesc, scoateți filieră scurtă, scoateți, scoateți, scoateți, scoateți, pentru că altfel intrați în ilegalitate.

Când a fost totul scos, a zis: acum gata, puteți să o promulgați (n.r. legea). Am discutat cu domnul Stănescu, președintele comisiei de Agricultură și mi-a spus foarte clar că au fost obligați de Comisia Europeană să facă chestiunea asta pentru că altfel ne amendau de ne mergeau fulgii. Pentru neconformitatea unor lucruri, ei lucrează la o nouă lege în care să pună lucrurile într-o altă scară. Dacă nu schimbam, primeam niște amenzi usturătoare. Ni s-a dat dispoziție!”, a mai declarat Adrian Rădulescu.

De asta ne-au luat lângă ei, nu că suntem frumoși, deștepți…

Rădulescu mai spune că în România trebuie vândute produsele din import, pentru că noi suntem piață de desfacere. „Din experiența mea cu Bruxelles, cu Bruxelles nu se negociază. La Bruxelles trimiți legea și el îți spune: cu asta nu sunt de acord, faci așa, faci așa. Nu e bine, e încălcare a legii, așa se negociază cu Bruxelles. Ei sunt naționaliști, ei știu ce se întâmplă în Europa, vrea produs franțuzesc, vrea produs german, italian, iar în România trebuie produse tot ale lor, nu ale noastre, pentru că noi suntem piață de desfacere. De asta ne-au luat lângă ei, nu că suntem frumoși, deștepți și că aveau nevoie de noi pentru altceva decât piața de consum„, a mai spus Adrian Rădulescu.

“Eu aș spune că sunt trădători de țară”

O reacție vehementă a avut și Dragoş Frumosu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară, care a declarat tot la B1 TV că dacă legea a fost modificată fără să fie consultați producătorii români, atunci este vorba despre trădare de țară. „Dom`ne, chestia asta cu pe mine mă îmbolnăvește. Eu acum câteva luni de zile am văzut în Franța, în aceleași hipermarketuri, peste tot erau etichete cu , indiferent că era roșie, indiferet că era pui… Deci asta înseamnă că fie e o decizie a Uniunii Europene pentru toate statele membre, fie este o păcăleală pe care ne-o spun băieții noștri și dacă ne spun o păcăleală și dacă au luat decizia asta fără măcar să ne consultăm sau să stăm de vorbă, eu aș spune că sunt trădători de țară. Este inadmisibil!„, a declarat Dragos Frumosu.

Potrivit tvmneamt.ro “aceeași lege obligă lanțurile de retail-eri să asigure produselor românești 51% din gama respectivă. Acum nu mai este valabilă. Atitudinea UE demonstrează încă o dată că România este considerată o colonie, o țară de mâna a treia, fără drepturi ci doar cu obligații dictate și executate ca pe vremea URSS (…). La fel de vinovați se fac și politicienii care au abrogat legea fără să consulte opinia publică”.

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *