Pericol dacă ai ANDROID

Specialiștii în securitate cibernetică au descoperit probleme grave din cauza platformei Firebase, dedicată dezvoltatorilor de aplicații. Aproximativ 4.000 de aplicații care rulează pe Android au expus datele sensibile a milioane de utilizatori.

Milioane de parole, mesaje și numere de telefon au scăpat pe internet, din cauza unei grave probleme de securitate. Sunt expuși utilizatorii Android, din moment ce problema a plecat de la Firebase, platforma Google pusă la dispoziția dezvoltatorilor de aplicații, potrivit playtech.ro.

Au au fost expuse parole, numere de telefon și chiar și mesaje, arată o cercetare realizată de cei de la Comparitech.com, un grup de experți specializați în securitate cibernetică. Problema a pornit de la Firebase, platforma pe care sunt stocate aplicațiile Android și pe care se găsesc o treime dintre toate aplicațiile din Google Play Store.

Majoritatea aplicațiilor sunt din zona de gaming

Experții au analizat aproape 20% dintre toate aplicațiile care se găsesc în magazinul Google și au descoperit că aproximativ 4.200 dintre ele au grave probleme de securitate. Mai exact, sunt configurate de așa natură încât pot expune date sensibile și informațiile personale ale celor care le folosesc.

Comparitech a descoperit că aceste aplicații vulnerabile au fost instalate de peste 4 miliarde de ori de către utilizatorii Android, ceea ce înseamnă că datele acestora ar fi putut ajunge pe mâinile hackerilor. Majoritatea aplicațiilor sunt din zona de gaming. S-ar putea chiar ca problema să fie mai mare decât e prezentată acum. Specialiștii cred că numărul aplicațiilor vulnerabile ar putea fi, în realitate, mult mai mare: adică peste 24.000. Specialiștii care au descoperit problemele i-au informat pe cei de la Google despre aceste vulnerabilități.

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *