Pe bune? „Virusul va decide pentru noi”

Potrivit celor mai recente date, peste 4,3 milioane de persoane sunt infectate cu COVID-19, la nivel mondial. Statele Unite ale Americii au în continuare cele mai multe cazuri de infectare din lume, peste 1,4 milioane de persoane. Dintre acestea, peste 16.000 se află în stare gravă.

Pe de altă parte, aproape 297.000 de pacienți au învins în lupta cu virusul COVID-19 și au fost declarați vindecați, aici fiind și prelucrate cele mai multe teste la nivel mondial, aproape 10 milioane. Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor avertizează că un al doilea val de COVID-19 ar putea lovi țara la iarnă, în același timp cu sezonul gripei. Epidemiologul Anthony Fauci, expertul în boli infecţioase care îndeplineşte rolul de consilier al preşedintelui Donald Trump în probleme legate de Covid-19, anunţă al doilea val de coronavirus, pe care îl consideră „inevitabil”. Acesta se așteaptă la o „toamnă rea şi o iarnă rea”, precizând că „nu există nicio şansă să fim cruţaţi”: „Virusul va decide pentru noi. Este imprevizibil. Totul depinde de modul în care vom reacţiona în toamnă, de eficienţa cu care noi, ca societate, vom reacţiona la inevitabila epidemie care se va (re)produce”, a declarat acesta.

Mai dificil

 „Există posibilitatea ca asaltul virusului asupra națiunii noastre în iarna viitoare să fie chiar mai dificil decât cel pe care tocmai l-am trecut. Vom avea epidemie de gripă și coronavirus în același timp”, a declarat directorul CDC, Robert Redfield, citat de The Guardian.

Această combinație ar putea reprezenta o tensiune prea mare asupra sistemului de sănătate american, decimat de primul focar.

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *