Am întrebat un medic legist dacă toate decesele raportate, zilnic, de autorități au legătură directă cu virusul care provoacă COVID-19. Răspunsul este halucinant:

Decesele cauzate de COVID-19 sunt raportate greșit, susține Dr. Gheorghe Alexandrescu, fostul șef al Laboratorului de Prosectură al INML, medic legist care a lucrat zeci de ani în instituția centrală a medicinii legale românești.

Medicul legist a declarat, în exclusivitate pentru evz.ro, că „Decese COVID este o raportare  incorectă, care sugerează existența cauzalității. Ei raportează, de fapt, decese la persoanele infectate cu noul coronavirus”. Dar, susține medicul legist, „infecția documentată corect poate fi consemnată ca factor favorizant, numai dacă are legătură cu cauza medicală a decesului, altfel nu trebuie consemnată. De exemplu politraumatism cauzat de un accident rutier, feroviar, spânzurare, împușcare etc. Vorbesc comorbiditățile”.

Legistul explică: „Este ca și cum raportezi un deces cu intoxicație etilică la doze subclinice sau deces/ moarte violentă cauzată de traumatism termic prin arsură superficială gradul 2- flictenă necomplicată, pe suprafață corporală mică”.

Dr. Gheorghe Alexandrescu pune la îndoială statisticile: „Este o statistică de rahat, ca și graficul comparativ în Europa, cu raportarea infecțiilor COVID-19 la locuitori, cu toate că fenomenul a evoluat în focare, neexistând o distribuție uniformă a cazurilor!”,

La întrebarea: „Care este legătura de cauzalitate între decesele de astăzi declarate oficial și Coronavirusul incriminat?”, Dr. Gheorghe Alexandrescu a răspuns…

„Între <testele moleculare (PCR)>, care au valoare diagnostică de infecție cu noul corona virus, alături de investigația imagistică pulmonară, etc. și <diagnostic de deces> poate exista sau nu o legătură de cauzalitate – directă sau indirectă prin complicații, precum pneumonie ac. bilaterală sau miocardită ac. COVID-19, stare septică cu MSOF, CID prin leziuni endoteliale ale vaselor sanguine aparținând micii și chiar marii circulații, leziuni grave viscerale hepato-renale, complicații nozocomiale, meningoencefalită necrotico- hemoragică în nucleii bazali și talamus, etc.- sau  „infecția COVID-19”  a reprezentat doar un <factor favorizant> al unei  „morți patologice” prin decompensarea gravă a disfuncțiilor pluriorganice din evoluția comorbidităților, la o persoană infectată cu noul coronavirus (SARS CoV-2)”.

Medicul legist accentuează faptul că trebuie făcută diferența între „moarte cauzată de maladia COVID-19 și moarte în legătură cu această boală, cu rol favorizant al infecției virale sau fără legătură cauzală cu COVID-19”

Interesant este că niciuna dintre explicațiile date de dr. Gheorghe Alexandrescu nu apare în raportările zilnice ale deceselor considerate ca și produse de virus.

sursa:evzilei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *