Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a declarat duminică, 4 mai, că are informaţii conform cărora vaccinul împotriva coronavirusului va fi gata până la sfârșitul acestui an.

Liderul de la Casa Albă a fost totuşi domolit de experții în sănătate publică, care nu sunt chiar atât de optimiști, conform nypost.com.

„Suntem foarte încrezători în faptul că vom avea un vaccin la sfârșitul acestui an, până la sfârșitul acestui an. Muncim foarte mult”, a declarat Donald Trump într-o sesiune de întrebări şi răspunsuri transmisă de Fox News.

Experții au susținut că realizarea unui vaccin împotriva coronavirusului ar putea dura aproximativ 18 luni, mai ales în contextul în care dezvoltarea unui vaccin durează chiar și câțiva ani.

În acest sens este lămuritoare intervenţia unui reprezentant al companiei farmaceutice Johnson & Johnson – care colaborează cu Departamentului de Sănătate din SUA pentru fabricarea unui vaccin -, care a declarat că speră să primească aprobarea pentru vaccin la începutul anului 2021.

Totodată, şi cercetătorii de la Universitatea Oxford, care lucrează la dezvoltarea unui vaccin, au susținut că speră ca acesta să fie distribuit la scară largă până în septembrie, dacă se dovedește a fi eficient.

La rândul lor, reprezentaţii Organizația Mondială a Sănătății (OMS) au precizat că în prezent, pe tot mapamondul, sunt în curs de dezvoltare mai multe vaccinuri împotriva coronavirusului.

Doctorul Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase din SUA, a declarat pentru CBS News că dezvoltarea unui vaccin poate dura aproximativ 18 luni, dar sunt şanse ca apariţia lui să dureze și mai puțin.

„Nu vrem să facem promisiuni în van. Trebuie să vedem cum vor merge lucrurile”, a declarat omul care a devenit foarte apropiat de Trump odată cu izbucnirea pandemiei de coronavirus şi în America.

Conform estimărilor responsabililor americani, se încearcă realizarea a 300 de doze până în ianuarie.

La momentul redactării acestei ştiri, peste 1.100.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate în Statele Unite ale Americii, iar aproximativ 65.000 de persoane au decedat.

Referitor la aceste cifre, Trump a vorbit despre un scenariu horror pentru americani. Liderul de la Washington a spus că din cauza Covid-19 ar putea mări 100.000 americani, cu 20.000 mai mulţi decât anunţase în urmă cu doar câteva săptămâni.

sursa:evzilei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *