CRUNT. Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei spirt cu alcool metilic, explică medicul Tudor Ciuhodaru

CONTROVERSE. Anchetă de amploare la Iași după ce 10 persoane au murit din cauza spirtului în plină pandemie de coronavirus! Ce au descoperit autoritățileMedicul Tudor Ciuhodaru precizeazcă că doza letală de alcool metilic este de 30 de mililitri, iar după o perioadă de latență de pînă la 36 de ore apar fenomene precum orbirea.„Aceste cazuri sunt extrem de severe. Au un pronostic extrem de rezervat. Ne-am mai confruntat în 2013 cu un asemenea caz, tot în această zonă. Atunci 30 de persoane și-au pierdut viața din cauza alcoolului contrafăcut.

Alcoolul metilic este foarte toxic. Doza letală de 30 de mililitri. E incolor, volatil și inflamabil și se aseamănă cu alcoolul de aceea e ușor de confundat. În clinică, după o perioadă de latență de la 1 la 36 de ore apar fenomene grave, rapid mortale, caracterizate prin dureri de cap, tulburări de vedere mergând până la orbire, cele digestive și alterarea stării generale, a spus Tudor Ciuhodaru potrivit antena3.ro.

Poliţiştii ieşeni fac percheziţii în Bucureşti, după ce un lanţ de morţi suspecte s-au petrecut în mai multe zone ale judeţului Iaşi. Zece oameni au murit după ce au băut alcool sanitar contrafăcut. În alcoolul sanitar există o cantitatea destul de mare de alcool etilic, alcool tolerat de corpul uman. Persoanele decedate au cumpărat un produs care, în loc de alcool etilic, conţinea alcool metilic (metanol), o substanță otrăvitoare care produce moartea la scurt timp după consum. Autorităţile încearcă acum să găsească vinovaţii.

sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *