CORONAVIRUS. O morgă din Londra, nevoită să își tripleze capacitatea pentru a face față numărului mare de decese provocate de COVID-19

O morgă din Londra, nevoită să își tripleze capacitatea pentru a face față numărului mare de decese provocate de COVID-19.

O morgă înființată în estul capitalei britanice, Londra, pentru a prelua cadavrele persoanelor care au decedat din cauza COVID-19, a fost nevoită să își tripleze capacitatea în ultima lună, pentru a putea face față situației provocate de noul coronavirus.

Potrivit Daily Mail, morga fusese inițial proiectată pentru o mie de cadavre, însă în urma extinderii poate acum depozita peste 3.000.

Mai multe astfel de morgi temporare au fost înființate și în alte orașe din Regat, precum Manchester, Birmingham sau Essex.

La momentul în care a decis înființarea acestora, Guvernul de la Londra anunțase că ar fi „un rezultat bun” dacă Marea Britanie va înregistra până în 20.000 de decese provocate de COVID-19, dar numărul victimelor a depășit acum 26.000, iar țara încă este în criză.

În condițiile în care aceste morgi sunt în continuă extindere, autoritățile au înființat linii telefonice speciale pentru a-i sprijini psihologic pe angajații acestora, în condițiile în care se confruntă cu din ce în ce mai multe decese.

Înaintea pandemiei, Marea Britanie avea o spații pentru 20.000 de cadavre în morgi, dar Guvernul a decis să extindă această capacitate la 50.000, pentru a se asigura că trupurile celor decedați vor fi „îngrijite cu maximă demnitate”.

sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *