Comunicarea lui Călin Georgescu e dezarmant de simplă. Ce poți să spui împotriva pâinii? Dar a păcii? Ba chiar a lui Dumnezeu?

Ciudate lucruri se întâmplă în politica mondială. În România un fost consilier de sustenabilitate al ONU care și-a declarat admirația pentru mișcarea fascistă din anii ’30 Garda de Fier tocmai a câștigat prima rundă a alegerilor prezidențiale, scrie stiripesurse.ro

„Dacă vă place de Andrew Tate, celebrul influencer al „masculino-sferei”, care din întâmplare e și el rezident român, de Călin Georgescu vă va plăcea la nebunie. Într-o formă fizică bună la 62 de ani, fostului campion național la judo îi place să posteze pe TikTok clipuri cu el însuși înotând în ape înghețate. „Cred în sistemul meu imunitar, fiindcă am credință în creatorul meu”, afirmă el. E un admirator al lui Putin care a candidat cu un program explicit anti-NATO, anti-UE și anti-Ucraina. Și a provocat consternare în special prin mesajele lui laudative – și grijuliu codificate, după cum acuză opozanții – referitoare la Corneliu Zelea Codreanu, șeful Gărzii de Fier, și mareșalul Ion Antonescu, un aliat al lui Hitler. „Nu pot vorbi despre martiri”, a declarat el cu subînțeles, referindu-se la o lege care le interzice românilor să facă afirmații publice favorabile Gărzii de Fier”, scrie The Spectator, conform Rador Radio România.

Opinia din publicația britanică nu se oprește aici:
„Însă a rosti ce e de nerostit e un element crucial al atracției exercitate de Georgescu. Victoria lui ar reprezenta o repudiere categorică a economiei UE și a sprijinului occidental pentru Ucraina. Similar cu campania lui Donald Trump, Georgescu s-a concentrat pe costul exorbitant al vieții de zi cu zi și pe impunerea păcii prin forță. Mesajul lui rezonează deosebit de bine cu alegătorii mai tineri, mai săraci și mai slab educați, din care România are din belșug.
Viteza acestei ascensiuni i-a șocat pe cei cu gândire liberală. Până nu demult, Georgescu oscila pe la 2-3% în sondaje. Miercurea trecută ajunsese la 7%. Duminică exit poll-urile îl cotau cu 16%, iar numărătoarea finală i-a adus 23%, considerabil mai mult decât candidaților principali susținuți de partidele consacrate”, se spune în încheiere.
sursa: puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *