Numărul accidentelor grave produse în perioada 1-3 mai a fost cu circa 52% mai mic decât în perioada similară a anului trecut, arată datele prezentate, sâmbătă, de reprezentanţii Ministeruluin Afacerilor Interne (MAI). De asemenea, au scăzut numărul infracţiunilor comise cu violenţă, cu 13% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, şi al tâlhăriilor, cu 41%, potrivit news.ro

Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au prezentat, sâmbătă, rezultate din perioada 1-3 mai, când peste 25.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, pompieri şi efective de la alte structuri au fost zilnic la datorie.

”Sistemul preventiv de ordine şi siguranţă publică, precum şi mobilizarea suplimentară a efectivelor MAI, şi-au dovedit eficienţa: în toată această perioadă nu au fost înregistrate evenimente deosebite”, a transmis MAI.

Potrivit sursei citate, infracţiunile comise cu violenţă au fost cu 13% mai puţine faţă de perioada similară a anului trecut, iar tâlhăriile, cu 41% mai puţine. Şi numărul accidentelor rutiere grave a scăzut, acestea fiind cu aproximativ cu 52% mai puţine.

De asemenea, în ceea ce priveşte numărul persoanelro decedate în accidente rutiere s-a înregistrat o scădere de aproximativ 43%.

Totodată, de la începutul minivacanţei, poliţişti rutieri au prevenit apariţia a 2.288 de situaţii în care unii şoferi ar fi putut pune în pericol viaţa participanţilor la trafic. Toţi aceştia au rămas fără permisele de conducere pentru o perioadă de timp: 276 dintre aceştia pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 40 pentru conducerea sub influenţa substanţelor interzise.

De asemenea, 1.040 de certificate de înmatriculare au fost retrase de poliţiştii rutieri.

Reprezentanţii MAI au menţionat că, în această perioadă, au fost organizate aproximativ 200 de evenimente, la care s-a estimat participarea a peste 166.000 de persoane.

”Acest rezultat nu este un bun dat, ci este efortul tuturor angajaţilor MAI care în această perioadă au fost la datorie. Tuturor ţinem să le mulţumim pentru modul exemplar în care au acţionat. Subliniem faptul că poliţiştii şi jandarmii vor fi, în continuare, prezenţi la toate evenimentele publice pentru a preveni orice încălcare a legii. De asemenea, aceştia alături de pompierii militari sunt pregătiţi să intervină în sprijinul cetăţenilor în orice situaţie de urgenţă aşa cum au făcut şi până acum”, au adăugat reprezentanţii MAI.

Şi în perioada următoare, structurile MAI vor rămâne mobilizate pentru a elimina pericolele care pot perturba liniştea şi siguranţa cetăţenilor. Eforturile sunt concentrate pe zona de prevenire şi combatere a infracţionalităţii, dar şi pentru identificarea şoferilor care pun în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic.

Misiunile celor aproximativ 25.000 de efective MAI vizează cu precădere zona staţiunilor turistice, lăcaşurile de cult, evenimentele publice de amploare, dar şi zona de frontieră terestră, a aeroporturilor şi gărilor.

În Noaptea de Înviere, echipajele de ordine publică vor fi prezente în zona celor aproximativ 12.200 lăcaşuri de cult din toată ţara, unde sunt aşteptate peste 2,6 milioane de persoane. De asemenea, în apropierea locurilor unde se vor desfăşura slujbe religioase sunt pregătite şi mobilizate echipe de intervenţie în situaţii de urgenţă. Facem apel la prudenţă atunci când folosiţi lumânări sau candele aprinse! Nu lăsaţi niciodată o lumânare sau o candelă aprinsă nesupravegheată sau la îndemâna copiilor”, au mai transmis reprezentanţii MAI.
sursa: stiripesurse.ro

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *