Un profesor universitar impostor, consilier de parlamentar fake și angajat SRI inventat – clujeanul Gavril Daniel Lăcătuș a primit o pedeapsă exemplară pentru o schemă de trafic de influență care a durat 10 ani.

Gavril Daniel Lăcătuș, cunoscut și sub numele de „băiatul care le rezolvă pe toate”, a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență. Timp de 10 ani, Lăcătuș a înșelat numeroase persoane din Cluj, pretinzând că are influență la Prefectură, Primărie, Casa Județeană de Pensii Cluj și alte instituții.

El le promitea oamenilor locuri de muncă, pensii anticipate, autorizații de construire și alte favoruri, în schimbul unor sume de bani considerabile. Lăcătuș se prezenta ca profesor universitar, consilier de parlamentar sau angajat la SRI pentru a-și câștiga încrederea victimelor.

Procurorii clujeni au demonstrat că Lăcătuș nu avea nicio influență reală și că toate promisiunile sale erau minciuni. El acționa cu o abilitate ieșită din comun, reușind să câștige încrederea oamenilor și să le extorcă sume importante de bani.

Unul dintre cazurile prezentate în dosar este cel al unui profesor de religie căruia Lăcătuș i-a promis un post de șef în Ministerul Educației, cu mașină la scară. Profesorul a dat mii de lei pentru a obține postul, dar Lăcătuș l-a înșelat.

O altă victimă a fost un bărbat căruia Lăcătuș i-a promis licențe de taximetrie de la Primăria Cluj. Lăcătuș l-a ținut luni de zile de vorbă, cerându-i tot mai mulți bani, până când bărbatul și-a dat seama că a fost înșelat.

Lăcătuș era un maestru al manipulării. El se lăuda cu relații cu politicieni, funcționari publici și chiar cu șefii Bisericii Ortodoxe Române pentru a-și câștiga încrederea victimelor. Le trimitea chiar și fotografii cu el vizitând cimitire și biserici pentru a-și consolida imaginea.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, Lăcătuș este obligat să plătească și daune substanțiale victimelor sale.
sursa:puterea.ro

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *