Tribunalul Prahova a invalidat lista de candidaturi a Alianței pentru Unirea Românilor(AUR) la Consiliul Județean Prahova.

Un prahovean a contestat lista candidaturilor formațiunii lui George Simion, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) la Consiliul Județean Prahova, invocând lipsa calității reprezentantului AUR în relația cu Biroul Electoral Județean Prahova. Tribunalul Prahova a judecat acest caz și a emis o hotărâre, la Secția a II-a civilă, de contencios administrativ și fiscal.

Într-un comunicat oficial, Tribunalul Prahova a făcut cunoscută hotărârea sa: ”Soluția pe scurt: Dosar nr. 2012/105/2024 Hot. /04.05.2024 Admite contestația. Anulează Hotărârea nr. 57/30.04.2024 a Biroului Electoral de Circumscripție Județeană nr. 31 Prahova. Cu drept de apel în termen de 24 de ore de la pronunțare”.

Această hotărâre înseamnă că lista de candidaturi a partidului lui Simion la Consiliul Județean Prahova a fost invalidată de către instanță. În consecință, AUR Prahova poate face recurs la Curtea de Apel Ploiești pentru a contesta decizia Tribunalului.

În urma acestei decizii, reprezentanții AUR Prahova au fost contactați pentru a comenta situația, însă aceștia au refuzat să ofere declarații în acest sens.

Decizia Tribunalului Prahova marchează un moment important în contextul alegerilor locale ce se apropie, iar impactul său asupra procesului electoral din județul Prahova rămâne de văzut.
sursa:puterea.ro

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *