Douăzeci de persoane au fost condamnate de Curtea de Apel Piteşti într-un dosar privind vaccinări fictive anti-COVID, între acestea fiind şi un registrator de la un centru de vaccinare, care a primit o pedeapsă de doi ani şi patru luni de închisoare cu executare. Sentinţa este definitivă.
Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Argeş a anunţat, luni, că judecătorii Curţii de Apel Piteşti au respins apelurile ca nefondate, au menţinut sentinţa pronunţată de Tribunalul Argeş – Secţia Penală şi au dispus condamnarea definitivă a 20 de inculpaţi pentru fapte de corupţie şi alte infracţiuni în legătură cu vaccinări anti-COVID fictive.
Astfel, un registrator la un centru de vaccinare din judeţul Argeş a fost condamnat la 2 ani şi 4 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată şi fals informatic în formă continuată.
Un inculpat, intermediar în cauză, a fost condamnat la 10 luni de închisoare cu suspendare pentru complicitate în formă continuată la fals informatic, stabilind un termen de supraveghere de 2 ani şi prestarea unui număr de 100 de zile lucrătoare de muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria comunei Morăreşti sau Primăria comunei Cotmeana.
Un alt inculpat, intermediar în cauză, a primit o pedeapsă de 10 luni de închisoare cu suspendare pentru complicitate în formă continuată la fals informatic, stabilind un termen de supraveghere de 2 ani şi prestarea unui număr de 100 de zile lucrătoare de muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria Oraşului Mioveni sau Primăria Municipiului Piteşti, în timp ce un alt intermediar a fost condamnat la 10 luni de închisoare cu suspendare pentru complicitate în formă continuată la fals informatic, stabilind un termen de supraveghere de 2 ani şi prestarea unui număr de 100 de zile lucrătoare de muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria comunei Suseni sau Primăria Oraşului Costeşti.
Alţi 15 inculpaţi, beneficiari în cauză, au fost condamnaţi la 8 luni de închisoare cu suspendare pentru complicitate în formă continuată la fals informatic, stabilind un termen de supraveghere de 2 ani şi prestarea unui număr de 60 zile lucrătoare de muncă neremunerată în folosul comunităţii la diferite primării din judeţul Argeş.
De asemenea, un inculpat a fost condamnat la 8 luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pentru complicitate în formă continuată la fals informatic, stabilind un termen de supraveghere de 2 ani.