Ambasada Rusiei la București a declarat că militarii ruși au ucis 349 de „mercenari” români pe câmpul de luptă din Ucraina. Ministerul Afacerilor Externe a venit cu răspuns acum.

Ministerul Afacerilor Externe reacționează, după ce Ambasada Rusiei la București a susținut că 349 de mercenari români au fost uciși pe frontul din în Ucraina de armata rusă. Ministerul Afacerilor Externe spune că este vorba despre o dezinformare.

Sute de mercenari români, uciși în Ucraina

„Ministerul Afacerilor Externe reamintește că partea rusă continuă să promoveze informații care, pe fond, fac parte din arsenalul războiului hibrid și al campaniei de dezinformare îndreptate împotriva statelor membre UE și NATO, inclusiv împotriva României”, arată un comunicat al MAE.

Potrivit cifrelor comunicate de Rusia, care nu pot fi verificate din surse independente, din România ar fi plecat să lupte în Ucraina un total de 784 de „mercenari”, dintre care 349 ar fi fost răpuși de trupele rusești.

Dacă acest lucru ar fi adevărat, atunci cifrele respective ar situa România pe locul 6 mondial în privința numărului de voluntari care luptă în Ucraina. Potrivit datelor emise de Rusia, pe primul loc s-ar situa Polonia, cu 2.960 de voluntari plecați în Ucraina, dintre care 1.497 au fost eliminați și pe locul 2, SUA – cu 1.113 soldați sosiți, dintre care 491 uciși.
sursa:puterea.ro

By Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *